miercuri, 30 ianuarie 2013

Patronul stelei are 3 dosare fabricate

Procurorii au aratat luni, la instanta suprema, ca inculpatii din dosarul sechestrarii celor care au furat limuzina lui Becali trebuie condamnati la pedepse de peste 11 ani de inchisoare si ca prima instanta a gresit atunci cand a achitat toti inculpatii.
Becali risca 11 ani de PUSCARIE! Patronul Stelei a TURBAT de furie: Sunt terorizat de stat! Am trei dosare fabricate!


Becali se considera terorizat de statul roman. "Nu exista nicaieri pe Glob ca un om politic sa aiba trei dosare fabricate. Iti ia posibilitatea sa ocupi o functie in Stat. Intrebati-i pe procurori cine i-a pus sa fabrice aceste dosare. Eu am venit de oftica, de nervi, cand am auzit ca se reia acest proces. Numai daca sunt noi probe trebuia sa se faca acest lucru. Niste oameni sechestrati nu se comporta ca acesti baieti, ei se lauda in puscarie ca au stat la masa cu mine. Becali are mai mult curaj sa vorbeasca, de aia mi-au fabricat aceste procese. Este teroare de stat. Cum sa mi se dea 11 ani de inchisoare pentru ca mi s-a furat masina?!", a spus Becali la iesirea de la Inalta Curte de Casatie si Justitie.


Completul de cinci judecatori ai instantei supreme dezbate, luni, recursul facut de Parchet impotriva deciziei unui complet de trei judecatori de la aceeasi instanta prin care inculpatii din dosarul sechestrarii, intre care si Gigi Becali, au fost achitati.


La termenul de luni al procesului, procurorul prezent la instanta le-a cerut judecatorilor casarea deciziei de achitare si condamnarea tuturor inculpatilor "la media limitelor speciale de pedeapsa prevazute de lege" in cazul acestor infractiuni.

Concret, a aratat ulterior procurorul, inculpatii din dosar ar trebui condamnati la o pedeapsa de aproximativ 11 ani si sase luni, limitele fiind intre 7 si 15 ani pentru fapta pentru care acestia au fost deferiti justitiei.

Procurorul a mai spus ca instanta de fond, respectiv completul de trei judecatori al instantei supreme, a gresit atunci cand i-a achitat pe cei din acest dosar.

Potrivit procurorului, modalitatea prin care s-au comis faptele sunt de natura unui "comando urban" in sensul ca s-au folosit arme de foc, au existat urmariri si accidentari in trafic, rapiri si violenta.

Procurorul a mai aratat ca daca persoanele din acest dosar ar fi achitate, s-ar crea impresia ca orice persoana isi permite bodyguarzi isi permite si sa depaseasca si limitele legale in a-si face dreptate.

"Becali a savarsit fapta de lipsire de libertate cu intentie directa, pentru ca a prevazut si acceptat posibilitatea producerii ei atunci cand si-a trimis bodyguarzii sa-i aduca pe presupusii hoti ai limuzinei sale", a aratat magistratul.
De aici, a aratat procurorul, rezulta si intentia directa, iar lipsirea de libertate subzista indiferent de modul prietenos in care s-au derulat discutiile la bar. "Este exclusiv dreptul autoritatilor sa lipseasca de libertate pe cineva in conditii expres si limitativ prevazute de lege", a subliniat procurorul.

In continuare, avocatii celor inculpati in acest dosar expun in fata celor cinci judecatori motivele pentru care completul de cinci ar trebui sa mentina achitarile date de instanta inferioara.

Gigi Becali, a fost achitat, in 19 octombrie 2011, de catre un complet de trei judecatori al ICCJ, el fiind acuzat ca le-a ordonat garzilor sale sa ii prinda pe cei care i-au furat un Mercedes. Hotii au fost dusi apoi la sediul Partidului Noua Generatie (PNG), pe care Becali in conducea, loc unde acestia au fost sechestrati cateva ore si agresati.
Decizia instantei a fost contestata de Parchet si de unii dintre inculpatii din dosar, iar dosarul a ajuns la completul de cinci judecatori de la aceeasi instanta.

Gigi Becali a fost achitat de judecatori in baza articolului 10 litera d din Codul de procedura penala, respectiv pentru ca lipseste unul dintre elementele constitutive ale infractiunii.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Blogger Tips And Tricks|Latest Tips For Bloggers Free Backlinks
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...