joi, 24 ianuarie 2013

Ce putem spune despre bere si vin?

Vinul si berea sunt doua bauturi iubite de foarte multa lume, oamenii denumindu-le delicioase, sfinte, cateodata pacatoase sau chiar diabolice, dupa imprejurare.

Totusi, cu siguranta sunt lucruri pe care inca nu le stii despre aceste doua bauturi, potrivit Listverse:

De ce e vinul sanatos?

In cadrul unui studiu care s-a desfasurat pe durata a 10 ani, s-a aratat faptul ca vinul, in special cel rosu, ajuta la mentinerea sanatatii cardiovasculare. Asta se intampla datorita antioxidantilor numiti flavonoizi, prezenti in pielea si samburii de strugure.

Acestia reduc riscul bolilor de inima, tin sub control colesterolul, previn formarea cheagurilor de sange, inhiba cresterea tumorilor si ajuta la tratarea bolilor neurologice, precum Parkinson si Alzheimer.

Totusi, nu e bine sa exagerezi. Astfel, rezuma-te la 2 pahare de vin pe zi pentru a beneficia de proprietatile sale.

Alcoolul si legea

Varsta la care legislatia permite consumul de alcool variaza de la o tara la alta si de la un continent la altul. In multe din tarile europene aceasta este de 16 ani (in altele de la 18), in Canada este 18, in Asia 20 si in Statele Unite 21.

Cei mai mari bautori

In topul celor mai impatimiti consumatori de bere se afla, la loc de frunte, Cehia, Irlanda si Germania, iar in ceea ce priveste vinul, acesta este preferat in Italia, Franta si Elvetia, dupa cum arata statisticile.

Cei mai mari producatori de bere sunt China, Statele Unite si Rusia, la capitolul vin conducand Italia, Franta si Spania.

Tarile cu cele mai mari taxe puse pe aceste doua bauturi sunt Norvegia, Finlanda si Canada.

Cea mai buna bere

Acest subiect este unul delicat, pentru ca multe tari isi asuma acest titlu, de cel mai bun producator de bere. Europa produce, conform premiilor primite, cea mai gustoasa bere, Belgia fiind pe locul intai, iar Germania pe doi. Urmeaza Statele Unite ale Americii.

Bere de proasta calitate

In cadrul unui sondaj efectuat in 80 de tari, 2.000 de oameni au fost chestionati cu privire la berea de cea mai proasta calitate. Rezultatele au clasat Statele Unite pe locul I, apoi China si Marea Britanie, Australia, Franta si Italia.

Budweiser a fost cotata cea mai proasta marca de bere, desi America a primit medalii pentru 50 de alte marci. Desi beneficiaza de cele mai bune si multe reclame si este exportata peste tot in lume, Budweiser nu are deloc un gust apreciat, a reiesit din sondaj.

Totusi, Statele Unite produc si marci apreciate, precum Sierra Nevada Pale Ale, Samuel Adams Boston Lagers si Samuel Adams Seasonal.

Cele mai bune regiuni viticole

Regiunea cea mai cunoscuta pentru vinurile sale de calitate este Bordeaux, din Franta. Din cele 115.000 de hectare se fac pana la 960 de milioane de sticle de vin pe an, de la cel de masa pana la cel mai scump din lume, precum Chateau d'Yquem si Chateau Cheval Blanc, vandute cu mii de euro.

O sticla din 1947 a fost vanduta, la o licitatie de la Genova, cu 304.000 de euro.

Dezavantajele berii

In ciuda iubirii pe care i-o arata atata lume, berea are si dezavantaje. Unul dintre ele este "burta de bere", caci bautura in exces creste riscul de obezitate la barbati.

Bautura provoaca o puternica secretie a acidului gastric si refluxul gastric, dar si deshidratare. In plus, reduce activitatea sistemului nervos central si provoaca migrene.

Fapt divers despre alcool

- Bauturile alcoolice nu contin grasimi sau colesterol, dar au o concentratie mare de calorii;
- In Statele Unite, alcoolul este trecut in categoria medicamentelor;

- Toate cele 13 minerale necesare vietii pot fi gasite in bauturile alcoolice;
- Germanii isi trateaza mahmureala consumand la micul dejun carne rosie si banane;

- Rusii beau votca in dimineata mahmurelii;
- Francezii beau cafea cu sare dupa o petrecere bine udata de alcool.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Blogger Tips And Tricks|Latest Tips For Bloggers Free Backlinks
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...