joi, 31 ianuarie 2013

Efect oua asupra corpului nostru

Comunitatea medicala este impartita in privinta parerii despre efectul pe care il au ouale asupra corpului uman. Acum, un nou studiu arata ca acest aliment are un efect pozitiv asupra organismului, contrazicand cercetarile precedente.
In ciuda problemei legate de nivelul ridicat de colesterol, a manca un ou pe zi este un obicei sanatos, afirma specialistii, conform inquisitr.com. Cercetarea a implicat 263.938 de persoane, informatiile oferite de acestea fiind analizate de experti.

Specialistii nu au gasit niciun motiv pentru care sa nu consumam un ou zilnic. Se credea ca un ou pe zi creste riscul de boli cardiovasculare si accident vascular cerebral.

Rezultatele obtinute de ei au fost aceleasi pentru femei si barbati. Exceptia este data de diabetici, in cazul carora nu se recomanda consumul de oua, desi studiul nu a luat in calcul un numar prea mare de astfel de pacienti.

Desi sunt bogate in colesterol, ouale contin o cantitate mare de vitamina D si colina (vitamina H), acestea fiind foarte folositoare corpului uman.

"Aproximativ 200 de studii din ultimii 25 de ani au fost concentrate asupra legaturii dintre oua si bolile de inima si au aratat ca nu colesterolul, ci grasimile saturate cresc riscul de boli cardiace", spune Cynthia Sass, specialista in domeniul nutritiei. Pentru ca au putine grasimi saturate, ouale nu sunt considerate periculoase pentru sanatate.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Blogger Tips And Tricks|Latest Tips For Bloggers Free Backlinks
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...