Ce mai peste au mai prins cu mana (video)

Ce ne mai trebuie undita sa pescuim niste barbati sau hotarat sa pescuisca la mana Nu mică poate fi surpriza când ditamai peştele sare din apă şi îţi înhaţă mâna.

Oare de ce dispare Live Messenger?

Microsoft a anuntat oficial ca va retrage serviciul de chat foarte folosit pana acum. Pe 15 martie 2013, toti utilizatorii de Live Messenger vor fi trecuti automat pe Skype, pe care Miscrosoft l-a cumparat in octombrie 2011 pentru suma de 8,5 miliarde de dolari.

Cat de sanatoase sunt galbenelele

Infuzia de galbenele se foloseste atat intern, ca cicatrizant, in caz de gastrite hiperacide, ulcer gastric si duodenal, colecistita, icter infectios, ulceratii canceroase, inflamatii ale colonului, hemoroizi, boli de ficat, cat si extern.

Pentru cei care nu cred in ozn-uri (video)

Obiectele zburătoare neidentificate nu sunt văzute doar de pe Pământ, ci şi din spaţiu. Mai multe imagini surprinse de camerele NASA

Tiganii au ajuns sa fure si vulturul din bronz

Cand vine vorba de un metal pretios cum ar fi cuprul ,alama, sau bronz tigani nu mai stau pe ganduri actioneaza noaptea cand nimeni nu e pe faza si a doua zi se duc la fier vechi.

vineri, 22 februarie 2013

Lady Gaga a fost operata cu succes

Lady Gaga, care saptamana trecuta ramasese imobilizata din cauza durerilor cronice la sold, dobandite in urma unui accident pe scena, a fost operata cu succes.

Inainte de interventia chirurgicala, artista si-a anulat toate concertele din turneul ei Born This Way Ball, cerandu-si scuze fanilor carora le-a prezentat, prin intermediul fotografiilor postate pe retelele de socializare, scaunul sau cu rotile, botezat Emma.

Vestea ca operatia a decurs bine a fost data chiar de artista, pe website-ul ei, relateaza Gossip Cop. Nu se stie inca de cat timp va avea nevoie pentru a se recupera.

Dureri care nu trebuiesc ignorate

Exista dureri fizice, mici suferinte pe care le resimti zi de zi si carora nu le dai prea multa atentie, ignorand faptul ca ar putea fi semnele unor probleme de sanatate. Astfel, o durere de cap ramane o simpla durere de cap, iar o arsura la stomac nu este nimic altceva decat semnul ca ai mancat cam des de la fast food in ultima vreme.

Durerile reprezinta semnalul prin care organismul ne transmite ca ceva nu este in regula. De prea putine ori poti intui ce se afla in spatele acestor manifestari. Atunci cand anumite dureri apar brusc si persista mai mult decat e normal sau daca pur si simplu ti se pare ca se manifesta diferit, este cazul sa te duci la medic. Cu cat mai repede, cu atat mai bine.

Un grup de experti consultat de Prevention a intocmit o lista cu manifestarile care ar trebui sa iti dea de gandit ca ai o problema de sanatate si ca ar trebui sa iei niste masuri in acest sens.

Durerile in piept

"Daca pacientii s-ar pricepe sa desluseasca limbajul subtil al inimii, o gramada de oameni ar scapa de probleme si banii dati pe tratament. Studiile au aratat ca femeile manifesta mai multe simptome ale atacurilor de cord decat barbatii", a spus cardiologul consultat de sursa citata.

Exista trei simptome ce ar trebui sa-ti dea de banuit ca ai probleme cu inima, care se manifesta atat la barbati, cat si la femei. Este vorba despre durerile persistente in piept, variatii ale ritmului respirator si orice alta durere resimtita in partea de sus a corpului pe care nu ai mai avut-o pana acum.

Migrenele

Exista posibilitatea sa fie vorba despre o simpla migrena. Daca durerile de cap sunt insotite si de alte fenomene asociate deseori acestora, cum ar fi aura vizuala (aparitia unor puncte luminoase in campul vizual), ai putea avea un anevrism cerebral.

Acesta reprezinta o dilatare a peretelui arterelor care iriga creierul. In cel mai rau caz, anevrismul cerebral poate duce la hemoragii cerebrale sau chiar la accident vascular cerebral.

Zvacniri ale dintilor

Daca simti intepaturi la un dinte, ar putea fi vorba de o problema a nervului dentar, pe fondul degradarii smaltului dentar. In cazul in care nu te duci sa-ti tratezi canalul dintelui si sa iti pui o plomba, bacteriile din gura pot sa ajunga la nerv si sa provoace o infectie care sa se raspandeasca in tot corpul.

Junghiuri intr-o parte a abdomenului

Este posibil sa ai doar niste probleme digestive, sa fie o simpla balonare. Totusi, cand simti intepaturi in partea dreapta a abdomenului si ai greturi si febra, ai putea avea nevoie de o operatie de apendicita.

Primul lucru este valabil in cazul ambelor sexe, dar in cazul femeilor durerile in partea dreapta a abdomenului pot indica prezenta unui chist ovarian. Desi chisturile nu sunt pericoloase de obicei, exista si cazuri in care pot aparea complicatii cu consecinte mai grave.

Disconfort abdominal, gaze si balonare

Balonarea si gazele care se manifesta aproape zilnic, chiar si atunci cand ai grija sa ai o alimentatie sanatoasa, ar putea fi semnele cancerului ovarian. Aceste manifestari au fost incluse printre simptomele cancerului ovarian inca din 2007, in urma unui studiu. Daca ai dureri abdominale si pelviene sau balonare aproape zilnic si de mai mult de doua - trei saptamani, fa-ti o programare la ginecolog.

Dureri de spate si furnicaturi ale degetelor de la picioare

Atunci cand depui un efort mai mare ca sa ridici sau sa cari ceva, te poti alege cu niste dureri de spate, care ar trebui sa treaca cu niste antiinflamatoare. Daca acestea nu functioneaza sau, mai mult, incepi sa ai si furnicaturi ale degetelor de picioare, ai putea avea deplasare de vertebra la coloana vertebrala, care apasa pe nervii spinali. In cazul acesta, cel mai bine este sa consulti un ortoped.

Picioare umflate si dureroase

Daca ti s-a umflat piciorul intr-un anumit loc si daca zona este inrosita si fierbinte, ai putea avea tromboza venoasa, cunoscuta si sub denumirea de cheag de sange.

Incearca sa nu masezi zona si nici sa nu te fortezi sa mergi, deoarece acesta s-ar putea sparge. Cel mai bine este sa mergi la medic, iar acesta va vedea daca este cazul sa iti recomande niste pastile pentru subtierea sangelui.

Vinul rosu un nou beneficiu

Toata lumea stie ca vinul rosu face bine inimii. Insa oamenii de stiinta au ajuns la concluzia ca face bine si ... urechilor, din moment ce previne surzirea. Potrivit unui studiu citat de The Daily Mail, vinul rosu contine resveratrol, acelasi compus legat de prevenirea cancerului si a bolilor de inima. Rezultatele studiului au fost publicate dupa o serie de teste pe doua grupe de pacienti. Unii carora li s-a dat vin rosu si au fost supusi la o "terapie a zgomotelor" si altii carora nu li s-a dat sa bea si au fost supusi aceluiasi tratament. "Resveratrolul este un medicament puternic, acesta protejand corpul de inflamatii, boli ale inimii si pierderea auzului", a afirmat medicul Michael Seidman, unul dintre specialistii care au participat la studiu.

Cum funcţionează inovaţia care va transforma lumea?

Compania Google a dat publicităţii un nou clip video ce înfăţişează cea mai recentă invenţie a companiei – Google Glass, un dispozitiv portabil din categoria wearable computing, ce pe poartă pe ochi.
 Google a anunţat proiectul Glass anul trecut, iar clipul dezvăluit în cursul acestei săptămâni oferă noi detalii despre funcţionalitatea acestui dispozitiv futuristic. Google Glass permite utilizatorilor să primească şi execute instrucţiuni pe „ecran” (ce este proiectat în dreptul ochiului drept), să trimită mesaje prin comandă vocală şi să caute pe Internet folosind comenzi vocale. De asemenea, clipul video sugerează că dispozitivul va permite utilizatorilor să acceseze serviciile de traducere pe ecran.

Compania Google estimează că produsul va fi lansat pe piaţă în 2014, însă acesta este deja disponibil pentru cei ce doresc să dezvolte aplicaţii pentru Glass. Preţul este destul de piperat: 1.500 de dolari. De asemenea, momentan doar persoanele rezidente în Statele Unite ale Americii pot comanda acest produs. Chiar dacă sunteţi dispuşi să plătiţi 1.500 de dolari pentru Glass şi locuiţi în SUA, procesul prin care puteţi obţine Glass nu este unul simplu: doritorii trebuie să aplice pe site-ul Google Glass , urmând ca după data de 27 februarie compania americană să trimită invitaţii de achiziţionare către un număr limitat de persoane.

„În mod cert, sunt încă zilele de început ale acestui dispozitiv, aşa că vom întâmpina şi piedici. Dar ceea ce este cu adevărat cool este faptul că ne apropiem de data în care oamenii vor putea să ia cu ei Glass în lume şi să descopere posibilităţile pe care le au cu un asemenea dispozitiv”, a declarat un purtător de cuvânt al Google pentru The Verge.

Chiar dacă Glass nu este încă disponibil publicului larg, asta nu ne opreşte să admirăm unul din dispozitivele ce promit să transforme modul în care interacţionăm cu mediul înconjurător în anii viitori:

joi, 21 februarie 2013

Pastila care scade concentraţia de alcool din sânge

Alcoolismul şi accidentele rutiere cauzate de excesul de alcool ar putea deveni, în curând, doar o amintire urâtă datorită priceperii oamenilor de ştiinţă americani.
Aceştia au inventat o pilulă care poate să scadă drastic, în doar câteva zeci de minute, nivelul alcoolului din sânge. Oricât de mare ar fi acesta.
Experţii spun că pilula-minune ar putea fi o metodă eficientă de a evita bolile de ficat cauzate de consumul excesiv de alcool şi ar putea fi chiar soluţia pentru ca oamenii să nu se mai urce băuţi la volan.
Deocamdată, ea a fost testată doar pe şoareci dar a dat rezultate remarcabile, relatează antena3.com.

Cale naturala pentru scaderea colesterolului

Nivelul ridicat al colesterolului se poate regla si prin consumul unor produse naturale, precum ceaiuri sau diverse plante. Poti vedea mai jos care sunt aceste produse si cum actioneaza ele asupra organismului, potrivit Prevention. Ceaiul verde si ceaiul negru contin compusi naturali numiti flavonoide, care se regasesc si in fructe si legume, protejand inima de mai multe boli. Flavonoidele continute in patru sau cinci cesti de ceai verde sau negru impiedica depozitarea colesterolului in artere. Pentru a profita de procentul maxim al falvonoidelor din ceai, se recomanda folosirea pliculetelor in locul frunzelor. Pliculetele trebuie tinute in apa cinci minute. Daca nu iti place ceaiul verde, poti consuma extract de ceai sub forma de capsule, produs ce poate fi achizitionat de la magazinele naturiste. Evita administrarea dozelor ridicate de ceai negru pentru o perioada indelungata de timp, pentru ca acesta poate afecta sistemul nervos. Guggulul, un copac originar din India, secreta rasina care scade nivelul colesterolului LDL (colesterol rau) si creste nivelul colesterolului HDL (colesterol bun). Extractul de rasina este disponibil sub forma de pudra in capsule, iar doza zilnica este de trei capsule de 1.000 miligrame, administrate la fiecare masa. Odata ce nivelul colesterolului se imbunatateste, va trebui sa continui consumul de guggul (comercializat si ca gugulipid). In foarte putine cazuri, administrarea acestor pastile poate cauza diaree, insomnie sau sughit. Paducelul este considerat de experti drept cea mai buna planta pentru sanatatea inimii. Unele studii arata ca paducelul scade si nivelul colesterolului. Se recomanda administrarea produselor cu extract de paducel care contin intr-un procent de 1,8% o substanta numita vitexina. Doza zilnica recomandata este de 100 miligrame de paducel. Persoanele care sufera de boli de inima nu ar trebui sa ia paducel pentru o perioada mai mare de cateva saptamani, fara sa fie sub supraveghere medicala. Doctorul ar putea fi nevoit sa modifice dozele altor medicamente administrate odata cu consumul de paducel. Daca ai tensiunea arteriala scazuta ca urmare a unor probleme cu valvele cardiace, nu lua paducel fara sa discuti cu medicul.

luni, 18 februarie 2013

Cum poti sa iti ajuti copilul sa renunte la tigari?

Tabagismul reduce speranţa de viaţă cu 2-3 ani la 10 ţigări fumate zilnic, 5-7 ani la 20 de ţigări zilnic sau cu 8-10 ani la 40 de ţigări zilnic.

Mai mult de jumătate dintre fumătorii înrăiţi dobândesc acest obicei încă din adolescenţă, când sunt mai uşor influenţabili. Nu uita că părinţii sunt primii care îi pot da un exemplu negativ. Statisticile arată că un copil care creşte într-un mediu în care se fumează are un risc cu 26% mai mare de a se apuca de fumat.

Aşa că, dacă eşti fumător şi până acum nu erai convins să renunţi la acest viciu, sănătatea copilului tău este un motiv în plus să nu mai fumezi. În plus, dacă vrei să-l ţii departe de ţigări, nu este suficient ca numai părinţii să nu fumeze în casă, ci şi invitaţii.

Daca adolescentul (a) tau s-a apucat de fumat din curiozitate, sa stii ca exista metode mai eficiente decat cearta pentru a-l ajuta sa se dezvete de fumat.

O modalitate prin care îl poţi ajuta să renunţe sau să nu se apuce de ţigări este una simplă: nu-i mai da foarte mulţi bani de buzunar, chiar dacă acest lucru va duce la tensiuni între voi. Iar dacă-l prinzi că a fumat, „taie-i“ orice alocaţie. Poţi să-i spui că va primi banii doar în situaţia în care îţi poate demonstra pe ce i-a cheltuit, de exemplu, pentru achiziţionarea hainelor sau a CD-urilor.

Ţine minte că la vârsta lui metoda abordată pentru a-l face să renunţe la ţigări nu este aceeaşi ca în cazul fumătorilor adulţi. De exemplu, la noi există un program care te ajută să renunţi la fumat, denumit „Stop fumat!“, iniţiat de Minsterul Sănătăţii şi care constă în punerea la dispoziţia fumătorilor a medicamentelor şi consultanţei gratuite.

Deşi eficient în cazul adulţilor, acesta nu dă rezultate la adolescenţi. Specialiştii afirmă că în cazul lor, dependenţa nu este în primul rând fizică, motivele pentru care adolescenţii continuă să fumeze fiind dorinţa de a se integra într-un anumit grup sau din curiozitate.

În acest sens, poţi să mergi cu copilul tău la psiholog pentru consiliere antifumat. În Bucureşti, poţi să-i faci copilului o astfel de programare la Institutul Naţional de Pneumologie „Marius Nasta“.

Nu te baza că fumatul este un moft trecător, aşa cum cred cei mai mulţi părinţi. Statisticile arată că, în 2008, în România, unul din doi bărbaţi care fumau zilnic şi una din trei femei fumătoare au început fumatul înainte de 18 ani. Te pune pe gânduri, nu? Atunci când adolescentul îţi va spune că fumează foarte puţin, nu te lăsa înduplecat de această explicaţie. Poţi încerca să-i explici că şi un număr mic de ţigări lasă urme.

De exemplu, doar o singură ţigară fumată reduce elasticitatea arterelor cu până la 25%, crescând riscul de infarct la maturitate. Cum la vârsta aceasta este foarte preocupat de cum arată, poţi profita de acest lucru să îl avertizezi că fumatul îmbătrâneşte prematur tenul şi agravează acneea.

Promotie Joe 2013 castiga

Fii curios și câștigă cu Joe. În perioada 18 februarie - 31 martie 2013 Joe ți-a pregătit un super concurs în care poți câștiga o mașină Alfa Romeo Mito. Cumpără unul din produsele participante JOE ce au inscripționat un cod promoțional și introdu codul pe www.grupulcuriosilor.ro. Prin produse participante la promoție se înțeleg următoarele produse JOE:Joe Cacao 40g, Joe vanilie 40g, Joe glazurat 16g, Joe XXL Ciocolată cu lapte, Joe Big White, Joe Big, Joe Cacao 180g, Joe Vanilie glazurat 180g, Joe ciocolată cu lapte 180g, Joe Portocală glazură cacao, Joe miere glazură cu lapte și cacao, Joe cu cacao 80g și Joe cacao glazurat 80g. Toate ambalajele de Joe trebuie să aibă tipărit un cod alfanumerice de 15 caractere.

Intră în Grupul Curioșilor, înscrie codul pe grupulcuriosilor.ro sau prin SMS la 1850 și poți câștiga un Nescafe Dolce Gusto pe săptămână. 2 Ipod Shuffle pe zi, un abonament Voyo de 3 luni în fiecare oră sau 2 Ipad pe săptămână.
La sfârșitul campaniei, marele câștigător se va putea bucura de o mașină Alfa Romeo Mito.

Concursul Nescafe Brasero 2013 castiga premii


Pentru a se înscrie în concursul Nescafe Brasero, participanții trebuie sa achiziționeze cel putin un produs promoțional în perioada campaniei, să identifice un cod alfanumeric pe ambalajul acestuia și să-l înscrie prin una dintre următoarele 2 modalități:
- www.nescafebrasero.ro
- prin SMS la 1765
Premii:
• Premii Orare – 399 premii x echivalentul in lei a 100 de Euro
• Premii Saptamanale – 8 premii x echivalentul in lei a 1.000 de Euro
• Premii Bonus – 3 premii x echivalentul in lei a 1.000 de Euro.
Campania "Câștigă premii și dimineți frumoase cu Nescafe Brasero" va începe la data de 22 februarie 2013, ora 00:00 și se va încheia la data de 19 aprilie 2013, ora 23:59. La acest concurs participă următoarele produse ce conțin pe ambalaj în exterior codul promoțional format din 8 sau caractere numerice, într-un chenar delimitat, în vecinătatea cuvântului "COD":
• NESCAFE Brasero Original: plic 1.8 gr; Borcane de 50 gr, 100 gr, 200 gr.
• NESCAFE Brasero Mild: plic 1.8 gr; Borcane de 100 gr.
• NESCAFE Brasero Strong: plic 1.8 gr; Borcane de 100 gr.
• NESCAFE Brasero Decaf: Borcane de 100 gr.

Gata Vârciu si Adelina s-au impacat

Au trecut aproape trei ani de la divorţul lor, însă nici unul nu şi-a găsit fericirea în braţele altcuiva. Prin patul lui Liviu (33 de ani) au trecut multe fete drăguţe, pe care însă le uita după doar o noapte de amor, iar Adelina (26 de ani) le-a dat iute papucii celor doi bărbaţi pe care i-a avut ca iubiţi. Iată însă că foştii soţi au revenit la sentimente nobile exact duminică, la petrecerea de botez a fetiţei lui Pepe, graţie unei scamatorii făcute de un alt divorţat, Silviu Prigoană.
Adelina parcă a avut o premoniţie în urmă cu două luni, când a declarat, pentru Libertatea, că anul acesta se va împăca cu Liviu, însă nici ea nu bănuia că dorinţa avea să i se împlinească duminică, la cheful organizat de Pepe (33 de ani) cu ocazia botezului fiicei sale, Maria (6 luni).
Cum Silviu Prigoană, recent divorţat de Adriana Bahmuţeanu, a venit singurel la petrecere, s-a gândit că n-ar fi rău să o facă pentru o seară pe Cupidon, sătul să îi tot vadă pe cei doi suspinând în tăcere. I-a încurajat să danseze, să se sărute, dar şi să plece împreună acasă, de mânuţă. La final, în jurul orei 6.00, Liviu s-a lăudat în faţa invitaţilor cu Adelina, pe care o prezenta curtenitor: “Ea este fosta şi viitoarea mea soţie!”.
Adelina Pestriţu i-a făcut marcaj strâns lui Liviu Vârciu toată noaptea. Sexoasa brunetă a ţinut morţiş să se fotografieze şi alături de Pepe (stânga), martorul împăcării lor
În plus, Liviu i-a făcut frumoasei brunete mai multe dedicaţii muzicale, fredonându-i, la ureche, inclusiv refrenul nemuritoarei piese: “Unde dragoste nu e, nimic nu e”. La istorica împăcare au asistat cei peste 200 de invitaţi sosiţi la restaurant, pentru a sărbători creştinarea micuţei Maria, fiica lui Pepe.


Lucruri banale din care poti sa iti pierzi viata

1) Iti lasi bricheta vara in masina?

Te sfatuiesc ca de acum inainte sa eviti acest lucru: bricheta poate sa explodeze, cauzand incendiu la bord sau chiar explozia masinii. Ce-i drept, statistic vorbind (si, evident, tinand cont de elementul „temperatura”) este mult mai probabil ca incidentul sa se petreaca atunci cand tu nu esti in masina...
Riscul este prezent si in cazul diluantilor sau al unor spray-uri lasate in masina.

2) Bei cafea dupa o noapte alba (sau cu putine ore de somn)?

Somnul insuficient cauzeaza dezechilibre hormonale care au ca efect direct marirea ritmului cardiac si a tensiunii arteriale. Cafeaua sau alte energizante cresc si mai mult tensiunea arteriala. Rezultatul ar putea fi (in special, dar nu neaparat daca ai probleme cardiovasculare) un infarct sau un accident vascular grav.

Viata si sanatatea ta sunt pe primul loc: dupa o noapte de nesomn nu iti forta organismul! De asemenea, evita sa faci exercitii fizice intense dupa o noapte nedormita.

3) Deschizi conserva, doza de suc sau de bere fara ca inainte sa ii speli bine capacul?

Acest lucru a costat-o deja viata pe o femeie si se crede ca a dus la imbolnavirea grava a multor altor persoane. Suprafetele cutiilor de conserve, sucuri, bauturi etc. pot fi contaminate cu substante care contin agenti patogeni periculosi, acestia cauzand boli infectioase grave, cu potential letal.

4) Atunci cand zbori cu avionul nu bei apa si ramai „cuminte” la locul tau pe toata durata zborului, chiar daca acesta tine minimum 2-2,5 ore?

Tromboza (obturarea unui vas de sange cauzata de un cheag) iti poate aduce un sfarsit „stupid”. Riscul este si mai ridicat daca fumezi. Daca, in afara de fumat, folosesti anticonceptionale, atunci cu atat mai mult trebuie sa ai grija sa-ti misti picioarele des, sa te ridici din cand in cand si sa te hidratezi bine! Atentie: consumul de alcool creste riscul, deoarece alcoolul deshidrateaza!

Valabil si in cazul calatoriilor cu masina (popasurile la fiecare 90 de minute sau mai putin sunt foarte indicate, inclusiv din acest motiv), si chiar in cel al lucrului la birou!

5) Faci dus fierbinte dupa sport?

Hipertermia si/sau dilatarea vaselor de sange ar putea sa treaca de „punctul critic”, mai ales daca ai facut un antrenament solicitant.

Dupa ce termini antrenamentul, lasa-ti respiratia sa revina la normal, bea apoi (daca simti nevoia) putina apa la temperatura camerei sau ceva mai rece (dar nu direct de la frigider) si fa un dus cu apa calduta (aproape rece daca efortul a fost intens).

6) Ai baut (ceva mai mult), sau „doar” ai mancat ceva care ti-a cazut greu si esti intr-o stare avansata de oboseala. Te culci?

Nu! Daca te culci (si nu esti supravegheat/a), te poti ineca. Tractul tau digestiv isi exprima „nemultumirea” si elimini (pe gura, dar si in caile respiratorii) continutul ingerat. Riscul este, intr-adevar, ridicat si daca nu ai baut, dar ai mancat mult/ai consumat alimente „grele” pe un fond de oboseala accentuata: o astfel de stare de surmenare poate impiedica trezirea in timp util.

7) Bei apa (sau mananci) in timp ce conduci masina?

O singura groapa mai „serioasa” iti poate cauza inecul. Acesta, in conditii normale, probabil ca nu ar fi periculos, insa cand esti la volan si te ineci sansele unui final fericit scad considerabil.

Primul smartphone complet transparent

Nu este vorba nici pe departe de primul display transparent, ar putea fi insa vorba de primul smartphone complet transparent de la compania Polytron. Polytron Technologies, o companie taiwaneza a dezvaluit zilele trecute primul prototip al unui smartphone creat integral din materiale transparente. Cea mai importanta componenta a gadgetului este panoul sensibil la atingere pe care producatorul il prezinta ca fiind realizat din ,,Polyvision Privacy Glass”. La baza acestui material nou stau tot o serie de molecule de cristale lichide care reactioneaza cand un curentul electric trece prin ele. Prin acest principiu se formeaza secvente speciale si lumina poate trece prin cristale, rezultand in final un material transparent. Cand sarcina elecrica este indepartata, moleculele permit trecerea luminii. Pentru ca era imposibil un astfel de gadget fara fire, Polytron a folosit cea mai noua tehnologie pentru a integra in sticla fire microscopice. Rezultatul final, desi nu este functional si nu are un sistem de operare pe el, este aproape integral transparent. Cuvantul aproape din afirmatia anterioara este cauzat de faptul ca exista componente ce nu pot fi inca transparente, ca baterii, microfonul, si cardul micro SD precum si camera foto. In ecuatie ar mai trebui sa intre un card SIM, care de asemenea nu poate fi transparent.

Cum se bat oamenii cu tone de rosii (video)

Localnicii din Quillon, un orăşel din Chile, s-au bătut cu peste 40 de tone de roşii.

Mii de oameni au participat la o adevărată bătaie cu roşii într-un mic orăşel din Chile. Localnicii din Quillon au pus în joc încărcătura câtorva camioane pline cu tomate la care au trudit un an întreg.
Au zburat roşii în stânga şi în dreapta - în total, peste 40 de tone de pătlăgele s-au făcut terci. Chiar dacă s-au murdărit din cap până în picioare, participanţii spun că a meritat.
Conform regulamentului, lupta se încheie doar după ce toţi participanţii sunt murdari din cap până în picioare cu roşii. Sau pur şi simplu cînd toţi rămân fără muniţie.
Legumele au fost puse la dispoziţie de fermierii locali. Aceştia s-au gîndit că, astfel, micuţa localitată chiliană va ajunge cunoscută în lumea întreagă.

Cine sa luat de Rihanna intr-un club?

Dupa lansarea unei linii vestimentare la Saptamana Modei de la Londra, Rihanna nu a primit numai aplauze. Iesind dintr-un club de noapte, sambata, inspre Rihanna o persoana ramasa neidentificata a aruncat cu o sticla. Cantareata s-a speriat si s-a impiedicat de o balustrada metalica, ranindu-se la un picior.
Rihanna si-a lansat o colectie vestimentara.

Conform Gossip Cop, atacatorul parea nemultumit in legatura cu Chris Brown, actualul patrener al Rihannei, care in urma cu ceva vreme a batut-o, inainte de o gala de decernare a Premiilor Grammy.

Bodyguardul artistei a incercat sa il prinda pe agrersor, insa si-a scrantit piciorul, ajungand la spital. Cat despre atacator, acesta se afla in libertate.

Curry un condiment impotriva infectiilor

Amestecul de condimente denumit generic curry poate avea în compoziţie ghimbir, usturoi, ceapă, coriandru, cardamon, chimen, curcumă sau turmeric, ardei iute, cuişoare, sare, seminţe de muştar.

Cercetătorii au descoperit un efect protector nemaipomenit dat de curcuma din curry asupra organismului. Potrivit specialiştilor, acest condiment are capacitatea de a creşte numărul de proteine care stimulează rezistenţa sistemului imunitar.

Practic, curry ajută corpul să lupte împotriva bacteriilor şi virusurilor, chiar şi a celor care determină apariţia tuberculozei.

„În general, curcumina este inclusă în meniu destul de rar“, a declarat Adrian Gombart de la Universitatea din Statul Oregon (SUA), care e încântat că a descoperit ce poate să facă acest condiment.

Un consum zilnic de curcumină te protejează de infecţii, mai ales de cele de la nivelul stomacului şi a tractului intestinal.

Curcuma sau turmericul este folosit de peste 2.000 de ani în tratamentele pentru diferite boli, dar şi în ceremoniile religioase. În prezent, curcuma este un ingredient esenţial din condimentul-amestec curry.

Ingrijirea parului tau, cum sa avem par stralucitor?

Când vine vorba de frecvența spălării părului nu există o regulă strictă. Acest lucru depinde foarte mult de tipul de păr. Dacă ai părul gras, este recomandat să te speli pe cap mai des (de 2-3 ori pe săptămână) pentru a elimina excesul de sebum și impuritățile de la nivelul scalpului.

Folosirea balsamului se află în strânsă legătură cu tipul de păr. În cazul în care ai părul uscat și degradat este de preferat să folosești șampon, însă atunci când vrei un păr plin de volum, balsamul nu face decât să înmoaie firele de păr. De aceea, trebuie acordată o mare atenție balsamului pe care vrei să îl folosești.

În prezent există vopsele de păr care conțin ingrediente pentru protejarea părului, motiv pentru care nu se poate afirma întru totul că vopseaua afectează podoaba capilară. Însă, este indicat să folosești produse de calitate și să nu te vopsești prea des.
.

sâmbătă, 9 februarie 2013

Pedepse pentru majorat

Am postat mai jos o serie de pedepse pentru la majorat. Cele cu scris îngrojat, sunt cele la care am asistat. Celelalte sunt auzite de la alte persoane.
1. Să lingă timp de 2 min, gura unei sticle.
2. Să îşi pună o pereche de chiloţi în cap şi să ducă pe stradă să întrebe pe un necunoscut cât e ceasul.
3. Să strigi afară de 5 ori, SUNT VIRGIN/Ă !
4. Să cânte o manea timp de 1 minut.
5. Să mimeze un orgasm.
6. Să sune un număr la nimereală şi să convingă acea persoană să îi zică LA MULŢI ANI!
7. Să spargă un balon fără mâini, cu burta de perete!
8. Să facă cinci 8-uri pe un băiat pus la perete.
9. Dacă e fată, să îi facă striptease unei fete... dacă e băiat, să îi facă altui băiat striptease.
10. Să nimerească gaura unei sticle cu un pix fără ajutorul mâinilor. Dar pixul să fie legat de brâu cu o aţă.
11. Să muşte o bucată de lămâie, ca pe un măr.
12. Să îi facă o declaraţie unui/unei băiat/fete !
13. Să citească o frază cu o bucată de lămâie în gură.
14. Să facă roabă cu un invitat de pe acolo.
15. Să mănânce o bucată de tort/prăjitură fără mâini.
16. Să pună un prezervativ pe o banană.
17. Să bea dintr-un biberon (18 cl de alcool în 18 secunde/minut).
18. Să spargă nişte baloane folosind o furculiţă legată cu aţă de corp.
19. Să-şi ceară iertare de la părinţi.
20. Să danseze cu mama lui/ei.
21. Să danseze vals pe populară cu cineva.
22. Ascundeţi 18 şerveţele pe o fată şi el trebuie să le ia cu gură.
23. Să danseze cu o fata cu mărul la frunte.
24. Să facă pe ospătarul timp de 5 minute.
25. Să facă 18 flotări pe-o fată.
26. I se face un cocktail din tot felu de tâmpenii şi trebuie să ghicească ingredientele.
27. Să facă numere pe perete de la 1 la 18.
28. Să scoată morcovi.
29. Să facă o declaraţie de dragoste din anumite cuvinte ce i se dau.
30. Să ia cu limba un lanţ dintr-un bol cu apă, iar pe urmă să ia tot cu limba o măslină dintr-un bol cu făină.
31. Să danseze cu mopul.
32. Să recunoască fetele pipăindu-le.
33. Să cânte o melodie în picioare pe scaun.
34. Să iasă afară cu un prezervativ în mână şi să strige "sunt major nu mai sunt mic, pot să fiu de-acum tătic".
35. Să citească un fragment în diferite modalităţi: râzând, cântând, plângând, ca la teatru, în mod ironic.
36. Să povestească cel mai penibil vis.
37. Ghici în ce a fost băgată suzeta. (îi băgaţi suzeta de exemplu în oţet şi în faină, iar el/ea trebuie să ghicească.)
38. Câteva poze (preferabil 18) cu suzeta în gură, în diferite poziţii.
39. 2 persoane alese, să îl/o îmbrace în hârtie igienică.
40. Un pahar de vin şi unul de bere, până la fund.
41. Un invitat să fie legat la ochii şi să îl/o macheze pe sărbătorit/ă.

Un preot facea afaceri cu etnobotanice

Un preot de 32 de ani, care slujea la Catedrala Arhiepiscopală din Constanţa, a fost reţinut de procurorii vasluieni ai DIICOT pentru trafic de etnobotanice.

Potrivit Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Vaslui, Gabriel Bucică, preot la Catedrala Arhiepiscopală "Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel", din Constanţa, este acuzat că a livrat, în 2012, mai multe colete cu etnobotanice liderului unei reţele de comercializare a unor astfel de subtanţe în Vaslui. Pachetele erau luate din Portul Constanţa. "Tânărul de 32 de ani a fost reţinut de procurorii vasluieni ai Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism Vaslui, urmând ca mâine (n.r. - vineri) să fie prezentat la Judecătoria Vaslui cu propunerea de arestare preventivă", a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui, Mihaela Ştraub. Potrivit anchetatorilor, preotul făcea parte din aceeaşi reţea destructurată în cursul săptămânii trecute de către procurorii vasluieni ai DIICOT. Atunci, cinci tineri cu vârste cuprinse între 17 şi 30 de ani, patru din Vaslui şi unul din Republica Moldova, au fost arestaţi preventiv pentru 19 zile. În urma percheziţiilor făcute la domiciliile bărbaţilor, poliţiştii au confiscate 675 pliculeţe cu substanţe etnobotanice, care urmau să fie vândute pe piaţa vasluiană cu 10 lei bucata.

vineri, 8 februarie 2013

Ce are FBI-ul cu Cristi Borcea?

Cristi Borcea are mari probleme in America. Neregulile descoperite la restaurantul sau din Miami ii pot aduce o multime de probleme.

 FBI a demarat o ancheta dupa ce mai multe plangeri au fost facute la adresa restaurantului pe care Cristi Borcea il patroneaza, in Miami. Mai multe persoane scriu ca au ramas cu conturile goale dupa ce au platit cu cardul la restaurantul lui Borcea.

Informatia a fost confirmata de Sorin Marica, sotul artistei Andreea Spatar, şi Ion Aron, un roman stabilit in America, in publicatia patronata de Ionut Negoita.

"Am fost de cateva ori la restaurantul lui Borcea si pentru plata consumatiei am folosit cardul de credit. Cand m-am uitat apoi pe extrasul de cont, am vazut ca-mi lipsesc din cont putin peste 1.000 de dolari. Acesti bani reprezentau plati la hoteluri si restaurante in Las Vegas, unde n-am fost in acea perioada. Am sesizat imediat banca si mi-am recuperat banii, insa am fost contactat de agentii FBI pentru o declaratie. EAeschis o ancheta pentru frauda bancara. Se pare ca toti clientii care au folosit cardul in acel local au fost pagubiti prin sustragerea frauduloasa a unor sume importante din conturi. Preventiv, mi-am inchis cardul folosit la restaurantul lui Borcea", a povestit un alt roman, din Florida, pentru Ring.

Ion Aron spune ca a mers in Miami in noiembrie 2012 pentru a-si petrece vacanta. Pentru ca voia sa guste din preparatele romanesti, el a calcat pragul restaurantului patronat de Borcea. La cateva zile dupa ce a platit cu cardul si-a dat seama ca a fost pagubit.

"Au facut tranzactii de cateva sute de dolari, iar cand au vrut sa faca o tranzactie mai mare, banca a blocat cardul si m-a anuntat", a declarat Ion Aron.

Ce ne facem daca ne cade parul?

Pe lângă factorii genetici (alopecia androgenetică) şi cei din mediul înconjurător, trebuie să ştii că şi unele obiceiuri legate de modul de îngrijire a părului pot duce la căderea lui. Obiceiul de a ţine părul în coadă mult prea strâns, cu bentiţe sau în coadă împletită poate duce la pierderea unui număr mai mare de fire de păr. Înainte de a apela la tot felul de produse profesioniste, încearcă remediile bunicii care au dat rezultate de-a lungul timpului. În plus, nu conţin parabeni sau alte substanţe toxice, care, în timp, pot accelaera pierderea părului.

Tratamentul cu planta numită năsturel este indicat în cazul căderii părului. În plus, această loţiune este recomandată şi pentru părul fragil, redându-i vigoarea. Prepară loţiunea dintr-un pumn de plantă, o lingură oţet de fructe şi jumătate de litru de apă. Toacă planta, după care o pui într-un vas. Amestecă oţetul cu apă şi adaugă peste plantă. Lasă la macerat peste noapte, iar a doua zi strecoară loţiunea. Peste părul spălat în prealabil torni amestecul obţinut, după care clăteşti bine.  

Tratament cu balsamul de nuc, de durată - Un ”produs” din cămara bunicii care hrănește pielea capului și împiedică pierderea părului este balsamul de nuc. Îl poţi prepara din 50 de grame de mlădiţe sau muguri de nuc, la care adaugi 150 de grame de untură de porc. Mărunţeşti mlădiţele şi le fierbi în untură timp de 45 de minute. Ulterior laşi amestecul la răcit într-un vas de ceramică. În fiecare seară masează pielea capului cu acest balsam. Însă tratamentul nu va da roade dacă este urmat doar 2-3 zile, încearcă o perioadă mai lungă de timp.

Mai poţi încerca şi:

- amestecul din miere şi ou (gălbenuş): masează părul şi scalpul şi lasă să acţioneze aproximativ o jumătate de oră, după care clăteşti bine părul. Poţi repeta procedeul de două ori pe săptămână.
amestecul din ulei de măsline, miere şi scorţişoară pudră: masează bine scalpul şi lasă să acţioneze timp de 15 minute, după care clăteşti şi aplici șamponul. Poţi repeta procedeul de trei ori pe săptămână.
- amestecul din ulei de ricin şi ulei de migdale (în cantităţi egale): aplică soluţia pe scalp, după care clăteşti părul. Poţi aplica o dată pe săptămână.

Concurs danonino 2013 castiga

www.danonino.ro/concurs Descopera Romania cu Dino
Perioada Campaniei: 1 februarie 2013, ora 10:00 AM – 31 martie 2013, ora 11:59 AM

Participanti pot fi declarati castigatori ai premiilor prezentei Campanii, , in conditiile in care respecta mecanismul descris la aceasta sectiune.
Dupa indeplinirea conditiilor mai sus mentionate, fiecare participant trebuie sa urmeze pasii descrisi in continuare:
1. Sa descarce harta suport de pe site-ul www.danonino.ro/promotii sau sa o ia din magazinele partenere
2. Sa colectioneze cele 24 stickere 3D din pachetele Danonino aflate in promotie
o stickerele 3D se gasesc atasate pe oricare produs Danonino branzica (4*50g sau 2*100g) comercializate in Romania.  In oricare pachet promotional Danonino, cumparatorul va gasi un singur sticker 3D cu un oras din Romania.
3. Sa lipeasca stickerele 3D pe harta Romaniei,
4. Dupa completarea intregii harti (colectionarea celor 24 stickere) sa intre pe site-ul www.danonino.ro si sa completeze formularul de inscriere cu urmatoarele date: nume, prenume, email, numar telefon si adresa postala.

miercuri, 6 februarie 2013

Cum ne imbracam la prima intalnire

Cu cât simpatizăm mai mult persoana cu care urmează să ne întânim şi vrem să o impresionăm, momentul alegerii ţinutei potrivite ne va întinde nervii la maxim. Aşa că trebuie să ne pregătim din timp, 4-5 ore înainte, să nu lăsăm orele să se scurgă şi apoi să ne trezim cu toate hainele prin cameră neştiind cu ce să ne îmbrăm, iar întâlnirea va ieşi un dezastru. În plus, majoritatea partenerilor evită femeile pe care trebuie să le aştepte 2-3 ore cu maşina pornită în faţa blocului.
Foarte important pentru cum te îmbraci este locaţia unde vei merge. Nu te poţi duce în haine sport la un restaurant select sau într-o ţinută elegantă la McDonalds. Dacă nu ştii locul unde vei merge, încearcă discret să afli cu ce se va îmbrăca el.
Poate nu contează foarte tare cât de sofisticat te îmbraci, dar cu siguranţă eleganţa cu care vei purta acea ţinută va atrage atenţia partenerului. Alegeţi o îmbrăcăminte cu care să-i daţi de înţeles că sunteţi deschisă la discuţii. Culorile închise (negre şi sobre, gri, maro,etc.) sunt recomandate deoarece, în caz că veţi merge să beţi o cafea, o ciocolată caldă sau să mâncaţi ceva şi, pe fondul emoţiilor primei întâlniri, se pot întâmpla şi accidente vărsând ceva. Este recomandat să aveţi şi un pacheţel de serveţele umede, pentru orice eventualitate.
Chiar dacă ai picioare de invidiat, nu purta fuste foarte scurte pentru că va trebui mereu să ai grijă cum stai şi, în plus, nu vei părea femeie serioasă. Îmbracă-te sexy, dar cu bun gust. Se ştie că majoritatea bărbaţilor sunt atraşi de clasicii pantofi cu toc înalt şi subţire. Ar trebui să eviţi însă tocurile prea înalte la prima întâlnire, pentru a nu te simţi prea inconfortabil şi a putea să te bucuri de eveniment. Trebuie să te simţi liberă să te mişti şi poate să şi dansezi.
De asemenea, nu exagera cu machiajul. Toate femeile vrem să arătăm bine, dar dacă vom fi machiate ca un papagal vom părea false, uşuratice şi bărbatul cu care ne vom întâlni se va gândi că probabil avem o groază de defecte pe care vrem să le ascundem. Nici să nu portăm machiaj deloc nu e bine, deoarece vom părea neglijente şi neîngrijite.
Atunci când mergi la o întâlnire trebuie să fii tu însăţi dacă vrei să ai un viitor în relaţie pentru că falsitatea te va trăda la un moment dat  şi oricum partenerul vrea să te vadă aşa cum eşti tu.

luni, 4 februarie 2013

Incaltamintea cu toc face rau

Incaltamintea cu toc purtata zilnic duce la aplatizarea talpii!
Atentie fetelor care purtati zilnic pantofi cu tocuri exagerat de inalte si incomode, pentru ca va expuneti la o boala foarte dureroasa numita platfus. Mai exact, afectiunea Platfus inseamna ca talpa se aplatizeaza!
Zi de zi, picioarele sunt chinuite in incaltaminte cu tocuri inalte, iar toata greutatea corpului ajunge sa se sustina doar pe varfuri. Datorita acestui fapt, tendoanele care se afla la nivelul talpii au mult de suferit, se uzeaza mai repede, iar bolta talpii ajunge sa se prabuseasca intr-un final.
Tin sa precizez ca aceasta afectiune se dezvolta dupa multi ani de mers pe tocuri inalte, adica undeva pe la batranete. Insa, pana atunci apar alte probleme care iti inrautatesc starea de sanatate, cum ar fi: dureri la nivelul talpilor, musculaturii si nu in ultimul rand, pot aparea nenumarate afectiuni ale coloanei vertebrale, care sunt destul de grave.

duminică, 3 februarie 2013

Dureri de spate neplacute?

În ultima perioadă te-a cam durut spatele, dar nu ai dat nicio atenţie? O atitudine total greşită, pentru că durerile de spate netratate pot duce la boli mult mai grave decât te poţi aştepta!
Multe persoane se plâng de neplăcutele dureri de spate, însă puţine sunt cele care se şi tratează împotriva acestora. Indiferent din ce categorie faci parte, este bine să ştii cum să te protejezi.
Durerea de spate apare de obicei în urma unei întinderi musculare sau a unei leziuni la nivelul spatelui. În general, cea mai afectată este regiunea inferioară a spatelui, deşi durerea poate apărea la orice nivel al coloanei vertebrale.

Cele mai frecvente afecţiuni ale spatelui care îţi pot declanşa durerile

1. Osteoporoza este o boală frecvent întâlnită la femei. Acestea prezintă  un risc de îmbolnăvire de patru ori mai mare decât bărbaţii. Ea se caracterizează prin scăderea progresivă a densităţii şi rezistenţei osului. În cazuri avansate, datorită fragilităţii osoase, se pot produce cu uşurinţă fracturi vertebrale şi de şold.
2. Spondiloza sau spondilartroza este o boală localizată la nivelul coloanei vertebrale. Aceasta poate determina dureri la nivelul zonei afectate şi limitarea mobilităţii coloanei vertebrale.
3. Spondilita anchilozantă este o boală inflamatorie cronică şi afectează predominant coloana vertebrală, debutând frecvent la nivelul articulaţiei şoldului.
4. Deformările coloanei vertebrale sunt cele care creează o presiune crescută asupra vertebrelor şi asupra muşchilor, tendoanelor şi ligamentelor adiacente. Dintre acestea, fac parte scolioza (curbarea coloanei într-o parte, de exemplu, la copiii care nu au o poziţie corectă în timpul scrisului; aceştia pot rămâne cu o deformare mai uşoară sau mai pronunţată a coloanei dacă nu sunt corijaţi), cifoza (cocoaşa) şi lordoza (coloana lombară este curbată anormal spre înainte, având forma unui arc).
5. Hernia de disc apare atunci când discul intervertebral e supus, o dată cu înaintarea în vârstă, unui proces de degenerare ce-i scade rezistenţa, se slăbeşte şi comprimă nervii din vecinătatea coloanei vertebrale. Cel mai frecvent, hernia de disc apare la nivelul coloanei lombare, declanşând lombosciatica, o durere lombară care apare brusc, însoţită de limitarea mişcării.

Cum să te tratezi

► Dintre medicamentele eliberate fără reţetă poţi încerca analgezicele (ibuprofen), antiinflamatoarele nesteroidiene (diclofenac), relaxantele musculare. Citeşte cu atenţie prospectul înainte de a le folosi, mai ales contraindicaţiile, şi nu depăşi doza recomandată. În cazul în care durerile provin în urma unei sarcini, atunci va trebui să apelezi la un medic să-ţi spună cum să te tratezi, deoarece multe medicamente sunt interzise în perioada de graviditate.
► Fă exerciţii fizice în mod regulat. Încălzirea este obligatorie înaintea începerii gimnasticii. Întărirea muşchilor spatelui şi abdomenului va scădea presiunea exercitată asupra discurilor intervertebrale. Atunci când mergi la control întreabă-ţi doctorul ce tip de excerciţii îţi recomandă.
► Odihneşte-te timp de 2-3 zile. Dacă durerea persistă, întinde-te în pat, pe o suprafaţă plată şi fermă, dacă ai posibilitatea.
► Nu sta în aceeaşi poziţie mai mult timp. Dacă trebuie să stai la birou sau să conduci timp îndelungat, ia-ţi din 2 în 2 ore câte o pauză pentru a te dezmorţi şi fă câteva mişcări de întindere.
► Prezintă-te la medic în cazul în care durerea persistă. Acesta îţi poate face injecţii cu corticosteroizi. Iar dacă durerea nu cedează la nimic, s-ar putea să fie nevoie chiar de o intervenţie chirurgicală, în funcţie de cauza care a declanşat durerea. Medicul este cel care hotărăşte tratamentul şi conduita cea mai bună de urmat în cazul tău.

Cauza durerilor de spate

Durerile de spate pot fi declanşate şi de:
► poziţia incorectă a spatelui din timpul zilei (modul în care stai pe scaun la birou, atunci când conduci sau atunci când stai la televizor pe canapea, fotoliu, sau atunci când dormi)
► obezitatea îţi poate provoca dureri din cauza greutăţii în exces care suprasolicită coloana vertebrală
► sarcina este un alt factor care determină durerile de spate la femei, din cauza modificării centrului de greutate al corpului
► viaţa sedentară produce şi ea la rândul ei, prin lipsa de mişcare, dureri de spate.

Ajutor vreau sa slabesc de ColonHelp

Ajutor vreau sa slabesc emisiune pe PrimaTV
Lupta cu kilogramele, misiune posibilă in prima emisiunea Ajutor! Vreau să slăbesc!
În prima ediţie “Ajutor! Vreau să slăbesc!”, veţi face cunoştinţă cu Iuliana Tănase, în vârstă de 21 de ani. Iuliana este studentă, are 97 de kg şi şi-a propus să ajungă din nou la greutatea pe care a avut-o în urmă cu trei ani, aceea de 65 kg. Nutriţionista Cornelia Marin observă obiceiurile alimentare ale Iulianei, care includ consumul de cafea şi băuturi carbo-gazoase, prăjeli şi mezeluri.
Iata prima emisiune online http://www.primatv.ro/emisiuni/ajutor-vreau-sa-slabesc/video.html
Emisiunea „Ajutor! Vreau să slăbesc!“, difuzată de Prima TV și oferită de ColonHelp
Ce stim despre nutritionista Cornelia Marin?
Născută la 20 septembrie 1974.

Cojile de la fructe si legume sanatoase

Cel mai adesea aruncam la gunoi cojile fructelor si legumelor fara sa realizam ca, de fapt, aruncam ce e mai bun, mai bogat in nutrienti necesari functionarii normale a organismului. Din nestiinta, aruncam farmacii intregi de vitamine si minerale, multi antioxidanti si fibre alimentare.

Cojile de ceapa sunt foarte appreciate in medicina traditionala. Ceapa, in intregul ei este un adevarat izvor de sanatate, dar putini stiu ca straturile exterioare sunt mult mai bogate in antioxidanti decat miezul. In caz de reumatism sau guta se recomanda, in fiecare dimineata, cate un pahar de decoct de coji de ceapa. Ceaiul din coji de ceapa este cel mai bun leac de tuse.

Cojile de cartofi au mult potasiu in compozitie, flavonoide cu actiune antioxidanta si antitumorala, vitamine din grupul B, fibre alimentare, compusi fenolici care pot regla activitatea cardiaca. Din coaja de cartofi bine spalata si fiarta in apa se face o fiertura care se bea ca leac pentru hipertensiune si reumatism. In plus, cojile fierte se pot aplica pe articulatiile dureroase sip e ranile care se vindeca greu.

Coaja de castraveti regleaza tensiunea. Nu curata niciodata castravetii. Contin dioxid de siliciu, un nutrient extrem de important care atenueaza semnele imbatranirii si contribuie la consolidarea parului si unghiilor.

Cojile de castraveti sunt bogate in enzime, vitamine A si C, calciu, fier, fosfor, potasiu, carbohidrati. Toate acestea ajuta la normalizarea tractului digestiv, cojile fiind, in acelasi timp, si un bun diuretic, protejeaza ficatul si stomacul, iar aplicatiile local, vindeca pielea afectata de detergenti si scad febra.

Cojile de mere nu trebuie aruncate pentru ca sunt extrem de valoroase. Inainte de orice, cojile sunt un leac excelent pentru bronsita. Daca suferi de insomnie, o infuzie din coji de mere iti poate fi de un real folos. Toarna o cana de apa fierbinte peste doua linguri de coji de mere, lasa zece minute la infuzat si bea ceaiul seara, cu doua ore inainte de culcare.

Impotriva bronsitelor si reumatismului se face un macerat din coji de mere, bine uscate si pisate sau macinate in rasnita de cafea. La un litru de apa, plata sau de izvor, se pun opt linguri de pulbere si se lasa la macerat 12 ore. Se recomanda cate trei cani pe zi. Din coji si cotoare se poate prepara un compot delicios si energizant.

Cojile de portocale puse pe noptiera alunga insomnia. Uscate si pisate sau date prin rasnita de cafea sunt un remediu excelent impotriva constipatiei. Pune o lingurita de coaja pisata intr-o cana de apa fierbinte, lasa sa se infuzeze un sfert de ora sib ea amestecu dupa masa de pranz.

In coaja de portocale si in pielita alba se gaseste hesperidina, care are un rol deosebit in reducerea hipertensiunii arteriale, a colesterolului rau si proprietati antiinflamatorii. Ca sa consumam coaja, putem prepara sucul proaspat din portocale nedecojite.

Cojile de mere si de portocale pot fi tinute intr-un bol impreuna cu flori uscate de camp si crengute de brad ca sa inmiresmeze natural camera in care lucram si dormim.

Om si natura (video)

Asa cum bine stim, legatura dintre om si natura a existat din vremuri imemoriabile, luand nastere o data cu aparitia stramosului nostru pe Planeta Albastra si va dainui atata timp cât Homo sapiens işi va purta paşii pe Terra, relatia om-natura imbracând - in decursul mileniilor - diferite forme.
Astfel, omul din zorii aparitiei sale pe Pamant făcea parte integranta din natura, care ii oferea variatele ei produse, dar in acelasi timp ii impunea si toate legile ei aspre. Aceasta relatie este un tot unitar, o interdependenta aproape perfecta. Omul a trait in natura de secole si si-a procurat tot din ea, prin ea, cele necesare traiului, iar natura i-a oferit, marinimoasa, darurile sale. Gazda primitoare, natura a venit in ajutorul omului oferindu-i resursele sale nepretuite in mod gratuit, neconditionat.
Man este un videoclip sugestiv , care ne arată în câteva minute , legătura dintre om şi natură în 500.000 de ani .

sâmbătă, 2 februarie 2013

Justin Bieber este tare nefericit

De când s-a despărţit de fosta lui iubită, Selena Gomez (20 de ani), cântăreţul Justin Bieber (18 ani) e în depresie.
 Se pare că nici faima de care se bucură şi nici prietenii care tot încearcă să-l consoleze nu reuşesc să-i aline durerea provocată de separarea de cântăreaţă.

"Sunt un om nefericit. Nu sunt într-o perioadă bună a vieţii mele şi nu am chef de nimic", li s-a confesat Bieber amicilor. În plus, aceştia spun că, de când Selena nu mai face parte din viaţa lui, acesta s-a apucat şi de băutură.

Penelope Cruz pentru a doua oară mamica

Una dintre cele mai frumoase actriţe din ultimii 10 ani a rămas din nou însărcinată. Potrivit presei americane, Penelope Cruz şi Javier Bardem aşteaptă un copil. 
"Te pregăteşti 9 luni pentru un asemenea eveniment, dar când vezi faţa copilului eşti transfromat pe vecie.Este o experienţă revoluţionară", a declarat frumoasa brunetă, care ar fi însărcinată în 3 luni.

Salcia un copac miraculos

Salcia, primul copac de la noi care infrunzeste primavara si care se adapteaza usor la orice tip de schimbari de temperatura, creste in locuri umede, pe malul apelor, in lunci, la campie si deal, dar si in parcurile din orase. De la salcie, in scop terapeutic se foloseste scoarta de pe ramurile tinere, de doi, trei ani. Folosita de mii de ani pentru tratarea bolilor reumatismale, a hemoragiilor, dezinteriei si febrei, scoarta de salcie alba a devenit importanta in urma cu peste o suta de ani, cand i-au fost descoperite si au fost izolate principalele substante active care ii confera calitatea de medicament naturist, si anume salicina. Salicina, nimic altceva decat aspirina naturala, are efecte tonice, antiseptice si antiinflamatoare, sedative, astringente si antireumatismale si poate fi folosita cu succes in tratarea artritei, artozei si puseelor reumatismale, in tendinita, guta si sciatica. In plus, trateaza racelile, gripa, durerile de cap, afectiunile dureroase si febrile efectul fiind unul analgezic. Pe langa salicina, coaja de salcie mai are in compozitia sa si amidon, proteine, lipide, tanin, celuloza, substante minerale si vitamine. Coaja de salcie poate fi administrata sub forma de infuzie, decoct, pulbere. In caz de raceala, gripa ori dureri de oase se poate prepara o infuzie din 200 de ml de apa clocotita turnata peste doua lingurite de scoarta bine uscata si maruntita. Ceaiul, tinut la temperatura camerei, se bea, cate doua, trei linguri, pe parcursul unei zile. Decoctul din coaja de salcie se recomanda ca remediu natural impotriva febrei, a nevralgiilor, reumatismului si gutei. Ca sa-l prepari, pune la fiert, la foc mic, pentru 20-30 de minute, doua linguri de scoarta bine uscata si maruntita intr-un sfert de litru de apa. Dupa racire se filtreaza si lichidul rezultat se bea, cate doua, trei linguri, pe parcursul zilei. In caz de dureri in gat, se recomanda gargara cu decoct de coaja de salcie. Ceaiul nu trebuie sa depaseasca temperatura corpului. Tratamentul cu decoct de coaja de salcie nu trebuie sa dureze mai mult de 21 de zile. Pentru rani si ulceratii ale pielii se recomanda comprese cu ceai concentrat din coaja de salcie, patru, cinci linguri de planta la un sfert de litru de apa clocotita. Compresele puse pe locul afectat usuca si vindeca rana. Pulberea se obtine din coaja bine uscata si macinata in rasnita de cafea. Se macina atat cat se consuma in 10 zile, perioada dupa care isi pierde din proprietati. Trebuie stiut ca, in tratarea bolilor nervoase, salcia are efect calmant si sedativ in angoase, insomnie, depresie, neurastenie caz in care se recomanda ca leac, cate doua, trei grame de pulbere pe zi.

Mangaierea si placerea

Oamenii de ştiinţă au descoperit de ce masajele sau mângâiereile ne fac să ne simţim atât de bine. În studiul realizat pe şoareci, oamenii de ştiinţă au reuşit să identifice nervii care răspund la masajele plăcute.

Nervii, localizaţi sub piele, poartă numele de C-tactili iar specialiştii susţin că datorită lor îmbrăţişările şi masajele ne fac să ne simţim atât de bine.

Experţii au găsit nervii în cauză după ce au injectat embrioni de şoareci cu o genă care făcea ca neuronii să se aprindă atunci când erau activaţi. Astfel s-a constatat că neuronii deveneau activi atunci când şoarecele era mângâiat pe călcâi, dar nu şi atunci când era ciupit cu o pensetă.

După ce au descoperit ce anume activa această senzaţie, oamenii de ştiinţă au modificat genetic alţi şoareci astfel încât neuronii lor să răspundă la un stimul chimic care mimează senzaţia dată de mângâiere.

Pentru a afla dacă şoarecilor le place senzaţia, ei au creat o cuşcă cu trei încăperi: una în centru, prin care şoarecii puteau trece şi două pe părţi.  Fiecare dintre cele două camere opuse aveau miros diferit şi erau vopsite în culori distincte, astfel încât şoarecii să nu le confunde.

Iniţial, oamenii de ştiinţă au notat care este camera preferată a fiecărui şoarece. Apoi, din două în două zile, şoarecii erau injectaţi cu stimul chimic şi fiind puşi în încăperea pe care nu o preferau. În celelalte zile, ei primeau o injecţie placebo, urmând ca apoi să fie plasaţi în încăperea preferată.

După un timp, şoarecii nu au mai primit nicio injecţie şi au fost puşi în încăperea din mijloc astfel încât să poată alege unde vor să de duc şi în felul aceste specialiştii să poată concluziona dacă şoarecii s-au bucurat sau nu de senzaţia de mângâiere. Aşa cum era de aşteptata, şoarecii şi-au petrecut cea mai mare parte din timp în camera unde stăteau, de regulă, după ce erau injectaţi cu stimulul chimic.

Acum, oamenii de ştiinţă susţin că dacă vor reuşi să dezvolte un astfel de stimul chimic pentru oameni, atunci ei vor îmbunătăţi efectele masajului de recuperare.

Ai cumpara iPad-ul transparent?

Aflat deocamdată la stadiu de concept, iPad-ul transparent conturat de un designer pe nume Ricardo Afonso ar putea schimba într-o bună zi modul în care percepem tabletele PC.
 Înainte de a descalifica modelul prezentat ca fiind un concept prea îndrăzneţ şi imposibil de pus în practică ar trebui să ne gândim puţin la progresele tehnologice făcute în ultima vreme.

Ecranele flexibile au cam trecut de stadiul de prototip şi aşteaptă introducerea într-o nouă generaţie de tablete şi telefoane flexibile.

Ecranele transparente există şi ele, ba chiar au fost observate la lucru într-un dispozitiv perfect funcţional.

Chiar dacă nu pot fi realizate în versiuni transparente, cu puţin efort chip-urile de memorie şi microprocesoarele care intră în componenţa unei tablete pot fi miniaturizate pentru a încăpea în spaţiul rămas în mânerele poziţionate la cele două capete ale ecranului.

Cum se vede Marele Canion

De acum înainte, cei care iubesc peisajele uimitoare au încă un motiv de bucurie. Echipa Google Maps a realizat fotografii panoramice de pe potecile Marelui Canion, permiţându-ne să străbatem virtual drumurile prăfuite de aici. „Aceste imagini interactive minunate acoperă mai bine de 120 de kilometri de poteci şi drumuri”, a declarat Ryan Falor, manager de produs al Google Maps.
„Fă o plimbare pe traseele înguste ale Marelui Canion: mergi într-o drumeţie spre faimosul Bright Angel Trail, admiră puternicul fluviu Colorado şi explorează peisajul pitoresc”, a mai adăugat acesta.
Vizualizare hartă mărită

Imaginile au fost realizate demembrii echipei Google Maps care au străbătut Canionul având în spate rucsacuri cu echipamente grele de 18 kilograme şi care „au îndurat schimbări de temperatură şi câteva crampe musculare pe parcursul drumului”, a completat Falor. 


Vizualizare hartă mărită

Imaginile pot fi observate atunci de orice doreşte să viziteze hărţile online ale Marelui Canion. 


Vizualizare hartă mărită

Nu este pentru prima dată când echipa Google Street View renunţă la peisajul urban pentru a arăta scene reale din anumite locuri de pe hartă. Anul trecut, de exemplu, Google Maps a adăugat imagini din Golful Cambridge, Canada şi din pădurea amazoniană din Brazilia.

Delimano Tigaia electrica cu Strat Ceramic

Delimano Festivo Pan Tigaia Electrica cu Strat Ceramic, pret si pareri
Tigaia Hot Pan Festivo de la Delimano este foarte usor de folosit. Conecteaz-o la curent, asteapta cateva momente sa se incalzeasca. Dupa aceea, poti pune mancarea si regla temperatura necesara de la 90-120 -150-190 grade C.

Tigaia electrica cu strat ceramic are si un capac de sticla, care ajuta la prepararea mancarurilor mai repede si aproape fara nicio urma de miros in bucatarie. Suprafata tigaii Hot Pan este acoperita cu un strat ceramic anti-aderent Wailburger. De aceea nu trebuie sa iti faci griji pentru procesul lung si dificil de curatare si poti renunta la folosirea untului si a uleiului, fiindca nu ai nevoie de multa grasime pe suprafata tigaii ca sa nu se lipeasca alimentele (o picatura de ulei sau de unt sunt suficiente pentru ungerea tigaii). Stratul ceramic pastreaza nutrientii, iar alimentele preparante sunt suculente, mai sanatoase si mai delicioase.
Datorita adancimii tigaii, Hot Pan Festivo este ideala nu doar pentru mancaruri si legume prajite, ci si pentru tocane sau tot felul de sosuri perfecte. Poti prepara si carnea si dresingul in acelasi timp.
Comanda acum pe http://www.delimano.ro/electrice/tigaie_hot_pan_delimano.html tigaia electrica Festivo Pan si primesti Tigaia electrica Festivo Pan + Carte de bucate Delimano GRATUIT la pretul de 249,00 LEI

Anca Cârcu femeie de 2 lei zice Becali

Gigi Becali s-a dezlănţuit aseară după ce Anca Cârcu a depus o cere la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării, în care-l acuza pe Gigi Becali că jigneşte şi discriminează femeile.
Gigi Becali i-a răspuns Ancăi Cârcu. "Este o femeie de doi lei. Dacă îmi trimit citaţie o iau şi mă duc cu ea la toaletă. Nu mă cheamă pe mine nimeni pentru o femeie de doi lei", a spus Becali la Romania TV.

Aceasta a adăugat: "Pentru mine femeia e sfinţenie. Femeia înseamnă Maica Domnului care l-a născut pe Hristos (…) Femeile cu balcoanele scoase sunt femeile care îl slujesc pe Satana".

Anca Cârcu, considerată femeia cea mai dotată fizic din politica românească, crede că Becali suferă de un complex de inferioritate în faţa femeilor, că nu este în stare să le facă faţă într-o discuţie liberă, de aceea le atacă cu multe cuvinte jignitoare.

“Nu este normal ca un om care a fost trimis de români să-i reprezinte în Parlamentul României să se comporte ca la mahala, atât cu colegele sale, cât şi cu orice femeie care are curajul să nu-i împărtăşească ideile. Domnul Becali jigneşte repetat orice femeie care îi iese în cale. De la jurnaliste la invitate în studiurile televiziunilor, nici una nu scapă de apelativele triviale ale unui om în care românii şi-au pus încrederea şi l-au făcut deputat. Am decis să-l reclam pe omul politic şi persoana publică George Becali la CNCD, întrucât cineva trebuie să pună capăt acestui comportament discriminatoriu la adresa femeilor în spaţiul public”, a declarat Anca Cârcu.

Un asteroid va trece pe langa pamant

Asteroidul despre care astronomii de la NASA anunţau, în februarie 2012, că îi studiază cu mare atenţie traiectoria, va trece la numai 27 de mii de km (16.700 mile) de planeta noastră, pe 15 februarie.

„Este vorba despre o apropiere record”, a declarat Don Yeomans, ceretător NASA în cadrul Near Earth Object Program.

Potrivit lui Yeomans, asteroidul va ajunge mai aproape de Terra decât se află mulţi dintre sateliţii artificiali lansaţi în spaţiu.

Numit 2012 DA14, asteroidul a fost descoperit în februarie 2012, are un diametru de aproximativ 45 metri şi cântăreşte circa 130.000 tone.

Chiar dacă apropierea asteroidului de Pământ va fi cea mai mare din istoria modernă, NASA oferă asigurări, într-o declaraţie video făcută publică săptămâna aceasta, că nu există riscul unui impact cu sateliţii artificiali.

Pe de altă parte, unii oameni de ştiinţă avertizează că acelaşi asteroid ar putea lovi Terra cu următoarea ocazie, cel mai probabil în 2020.

YouTube a introdus taxa pentru continut

Un nou capitol în materie de video online este pe cale să înceapă: YouTube se pregătește să lanseze abonamentele plătite pentru canale individuale de pe platforma video. Prin aceasta, compania încearcă să atragă venituri nu doar din vânzarea de publicitate ci şi de la utilizatori, producătorii de conținut și agențiile de publicitate.
Google încearcă astfel să monetizeze popularitatea şi numărul mare de utilizatori YouTube. Compania a început discuţiile cu mici grupuri de producători care deţin canale pe site, pe care încearcă să-i convingă să introducă opţiunea de plată pentru vizualizarea de conţinut - între unu şi cinci dolari lunar. Mai mult, site-ul de video sharing plănuieşte şi plata pentru vizionarea evenimentelor live sau per biblioteci de conţinut.
Nu se ştie cu siguranţă care vor fi primele canale pentru care se va introduce abonamentul, dar YouTube se orientează către cele mai căutate de către utilizatori sau către companiile care au potenţialul de a dezvolta reţele proprii, cum ar fi Machinima, Maker Studios şi Fullscreen. Google se gândeşte de asemenea şi la parteneriate cu producători, care ar putea transforma serviciul într-un furnizor clasic de conţinut.
Experimentul ar putea debuta în al doilea trimestru al acestui an – cel mai probabil în luna aprilie, când vor fi lansate deocamdată 25 de canale bazate pe abonament. Banii care ar rezulta din aceste abonamente s-ar împărţi între YouTube şi furnizorii de conţinut (45%-55%), în aceeaşi manieră în care se împarte câştigul obţinut actualmente din publicitate. De asemenea, furnizorii de conţinut îşi păstrează opţiunea de a include publicitate în canalele plătite.

Romania Danseaza juriul

Emisiunea va fi prezentata de carismaticul Jorge, artistul care a castigat sezonul II al programului de divertisment numarul 1 in Romania in 2012 - “Te cunosc de undeva”.
Auditiile pentru „Romania Danseaza” continua maine la Iasi (Hotel Astoria), pe 4 Februarie in Constanta (Complex Sportiv Tomis). Bucurestenii care au “dansul in sange” pot veni la auditii pe 7 februarie la Palatul National al Copiilor.
CRBL va face parte din juriul celei mai noi productii marca Antena 1, “Romania Danseaza”.
Cand va incepe concursul?

Jorge biografie

George Papagheorghe s-a nascut in 22 iunie 1982, în Constanta.
Jorge s-a remarcat în urma emisiunii concurs "Popstars"

Jorge s-a apucat de diverse afaceri profitabile si a dat lovitura, in urma cu cativa ani, in momentul in care a intrat intr-un business piramidal, care comercializeaza aparate si produse cosmetice.

Acum George Papagheorghe, si-a angajat un avocat si se pregateste sa divorteze de sotia lui, Alina, dupa un mariaj de cinci ani si o poveste de iubire de 10 ani.

Flyer Oriflame de Ziua Indragostitilor 2013

Sarbatoreste Valentine's Day alegand cadoul perfect pentru perechea ta. Flyer-ul Oriflame de Ziua Indragostitilor este disponibil online si are valabilitatea 4.02 -10.02 - 2013.
Ofertele sunt valabile in limita stocurilor disponible!
Iata cateva oferte:
-Creion fard strălucitor pentru pleoape Oriflame Beauty
-Aparat electric pentru curbat genele
-Rimel Oriflame Beauty Endless Lash
-Parfum solid Grace
-Parfum solid Midnight Pearl

Bucură-te de reducerile campaniei curente C2 2013.

vineri, 1 februarie 2013

Cum sa te aperi de javrele de pe strada

Ştim cu toţii că este imposibil să nu dăm de câini vagabonzi pe străzile oraşelor din România. Mulţi dintre ei sunt agresivi, ce atacă în haite şi rănesc personele care trec prin zona lor şi care nu au cu ce se apăra. Ba chiar au fost cazuri când au fost şi ucise persoane.

Până când autorităţile din România, ce par depăşite de situaţie, vor rezolva problema maidanezilor, trebuie să ne apărăm noi cum ştim mai bine de aceste animale.

Specialiştii în dresajul canin ne sfuiesc ca, atunci când suntem atacaţi de un câine sau o haită, să nu rămânem pe loc, ci să avansăm. Indicat este să nu avem un contact vizual cu animalul.

Dacă câinele nu vrea să renunţe, trebuie să-l intimidăm strigând la el sau prefăcându-ne că luăm ceva de jos şi să aruncăm înspre el. În mare parte această tactică cu aruncatul dă roade şi ne scapă de furia câinelui.

Nu încercaţi să fugiţi, păstraţivă stăpânirea de sine, pentru că animalul simte că ne este frică şi atunci ne va ataca.

Multe persoane ce le este frică de câini, poartă după ei bobiţe pentru animale pe care le aruncă atunci când sunt atacate de maidanezi.

Foarte eficiente sunt spray-urile paralizante sau cele speciale împotriva câinilor, dar şi aparatele speciale care emit ultrasunete ce deranjează animalul şi îl determină să plece.

Blogger Tips And Tricks|Latest Tips For Bloggers Free Backlinks
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...