luni, 18 februarie 2013

Curry un condiment impotriva infectiilor

Amestecul de condimente denumit generic curry poate avea în compoziţie ghimbir, usturoi, ceapă, coriandru, cardamon, chimen, curcumă sau turmeric, ardei iute, cuişoare, sare, seminţe de muştar.

Cercetătorii au descoperit un efect protector nemaipomenit dat de curcuma din curry asupra organismului. Potrivit specialiştilor, acest condiment are capacitatea de a creşte numărul de proteine care stimulează rezistenţa sistemului imunitar.

Practic, curry ajută corpul să lupte împotriva bacteriilor şi virusurilor, chiar şi a celor care determină apariţia tuberculozei.

„În general, curcumina este inclusă în meniu destul de rar“, a declarat Adrian Gombart de la Universitatea din Statul Oregon (SUA), care e încântat că a descoperit ce poate să facă acest condiment.

Un consum zilnic de curcumină te protejează de infecţii, mai ales de cele de la nivelul stomacului şi a tractului intestinal.

Curcuma sau turmericul este folosit de peste 2.000 de ani în tratamentele pentru diferite boli, dar şi în ceremoniile religioase. În prezent, curcuma este un ingredient esenţial din condimentul-amestec curry.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Blogger Tips And Tricks|Latest Tips For Bloggers Free Backlinks
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...