vineri, 22 februarie 2013

Dureri care nu trebuiesc ignorate

Exista dureri fizice, mici suferinte pe care le resimti zi de zi si carora nu le dai prea multa atentie, ignorand faptul ca ar putea fi semnele unor probleme de sanatate. Astfel, o durere de cap ramane o simpla durere de cap, iar o arsura la stomac nu este nimic altceva decat semnul ca ai mancat cam des de la fast food in ultima vreme.

Durerile reprezinta semnalul prin care organismul ne transmite ca ceva nu este in regula. De prea putine ori poti intui ce se afla in spatele acestor manifestari. Atunci cand anumite dureri apar brusc si persista mai mult decat e normal sau daca pur si simplu ti se pare ca se manifesta diferit, este cazul sa te duci la medic. Cu cat mai repede, cu atat mai bine.

Un grup de experti consultat de Prevention a intocmit o lista cu manifestarile care ar trebui sa iti dea de gandit ca ai o problema de sanatate si ca ar trebui sa iei niste masuri in acest sens.

Durerile in piept

"Daca pacientii s-ar pricepe sa desluseasca limbajul subtil al inimii, o gramada de oameni ar scapa de probleme si banii dati pe tratament. Studiile au aratat ca femeile manifesta mai multe simptome ale atacurilor de cord decat barbatii", a spus cardiologul consultat de sursa citata.

Exista trei simptome ce ar trebui sa-ti dea de banuit ca ai probleme cu inima, care se manifesta atat la barbati, cat si la femei. Este vorba despre durerile persistente in piept, variatii ale ritmului respirator si orice alta durere resimtita in partea de sus a corpului pe care nu ai mai avut-o pana acum.

Migrenele

Exista posibilitatea sa fie vorba despre o simpla migrena. Daca durerile de cap sunt insotite si de alte fenomene asociate deseori acestora, cum ar fi aura vizuala (aparitia unor puncte luminoase in campul vizual), ai putea avea un anevrism cerebral.

Acesta reprezinta o dilatare a peretelui arterelor care iriga creierul. In cel mai rau caz, anevrismul cerebral poate duce la hemoragii cerebrale sau chiar la accident vascular cerebral.

Zvacniri ale dintilor

Daca simti intepaturi la un dinte, ar putea fi vorba de o problema a nervului dentar, pe fondul degradarii smaltului dentar. In cazul in care nu te duci sa-ti tratezi canalul dintelui si sa iti pui o plomba, bacteriile din gura pot sa ajunga la nerv si sa provoace o infectie care sa se raspandeasca in tot corpul.

Junghiuri intr-o parte a abdomenului

Este posibil sa ai doar niste probleme digestive, sa fie o simpla balonare. Totusi, cand simti intepaturi in partea dreapta a abdomenului si ai greturi si febra, ai putea avea nevoie de o operatie de apendicita.

Primul lucru este valabil in cazul ambelor sexe, dar in cazul femeilor durerile in partea dreapta a abdomenului pot indica prezenta unui chist ovarian. Desi chisturile nu sunt pericoloase de obicei, exista si cazuri in care pot aparea complicatii cu consecinte mai grave.

Disconfort abdominal, gaze si balonare

Balonarea si gazele care se manifesta aproape zilnic, chiar si atunci cand ai grija sa ai o alimentatie sanatoasa, ar putea fi semnele cancerului ovarian. Aceste manifestari au fost incluse printre simptomele cancerului ovarian inca din 2007, in urma unui studiu. Daca ai dureri abdominale si pelviene sau balonare aproape zilnic si de mai mult de doua - trei saptamani, fa-ti o programare la ginecolog.

Dureri de spate si furnicaturi ale degetelor de la picioare

Atunci cand depui un efort mai mare ca sa ridici sau sa cari ceva, te poti alege cu niste dureri de spate, care ar trebui sa treaca cu niste antiinflamatoare. Daca acestea nu functioneaza sau, mai mult, incepi sa ai si furnicaturi ale degetelor de picioare, ai putea avea deplasare de vertebra la coloana vertebrala, care apasa pe nervii spinali. In cazul acesta, cel mai bine este sa consulti un ortoped.

Picioare umflate si dureroase

Daca ti s-a umflat piciorul intr-un anumit loc si daca zona este inrosita si fierbinte, ai putea avea tromboza venoasa, cunoscuta si sub denumirea de cheag de sange.

Incearca sa nu masezi zona si nici sa nu te fortezi sa mergi, deoarece acesta s-ar putea sparge. Cel mai bine este sa mergi la medic, iar acesta va vedea daca este cazul sa iti recomande niste pastile pentru subtierea sangelui.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Blogger Tips And Tricks|Latest Tips For Bloggers Free Backlinks
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...