vineri, 8 februarie 2013

Ce ne facem daca ne cade parul?

Pe lângă factorii genetici (alopecia androgenetică) şi cei din mediul înconjurător, trebuie să ştii că şi unele obiceiuri legate de modul de îngrijire a părului pot duce la căderea lui. Obiceiul de a ţine părul în coadă mult prea strâns, cu bentiţe sau în coadă împletită poate duce la pierderea unui număr mai mare de fire de păr. Înainte de a apela la tot felul de produse profesioniste, încearcă remediile bunicii care au dat rezultate de-a lungul timpului. În plus, nu conţin parabeni sau alte substanţe toxice, care, în timp, pot accelaera pierderea părului.

Tratamentul cu planta numită năsturel este indicat în cazul căderii părului. În plus, această loţiune este recomandată şi pentru părul fragil, redându-i vigoarea. Prepară loţiunea dintr-un pumn de plantă, o lingură oţet de fructe şi jumătate de litru de apă. Toacă planta, după care o pui într-un vas. Amestecă oţetul cu apă şi adaugă peste plantă. Lasă la macerat peste noapte, iar a doua zi strecoară loţiunea. Peste părul spălat în prealabil torni amestecul obţinut, după care clăteşti bine.  

Tratament cu balsamul de nuc, de durată - Un ”produs” din cămara bunicii care hrănește pielea capului și împiedică pierderea părului este balsamul de nuc. Îl poţi prepara din 50 de grame de mlădiţe sau muguri de nuc, la care adaugi 150 de grame de untură de porc. Mărunţeşti mlădiţele şi le fierbi în untură timp de 45 de minute. Ulterior laşi amestecul la răcit într-un vas de ceramică. În fiecare seară masează pielea capului cu acest balsam. Însă tratamentul nu va da roade dacă este urmat doar 2-3 zile, încearcă o perioadă mai lungă de timp.

Mai poţi încerca şi:

- amestecul din miere şi ou (gălbenuş): masează părul şi scalpul şi lasă să acţioneze aproximativ o jumătate de oră, după care clăteşti bine părul. Poţi repeta procedeul de două ori pe săptămână.
amestecul din ulei de măsline, miere şi scorţişoară pudră: masează bine scalpul şi lasă să acţioneze timp de 15 minute, după care clăteşti şi aplici șamponul. Poţi repeta procedeul de trei ori pe săptămână.
- amestecul din ulei de ricin şi ulei de migdale (în cantităţi egale): aplică soluţia pe scalp, după care clăteşti părul. Poţi aplica o dată pe săptămână.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Blogger Tips And Tricks|Latest Tips For Bloggers Free Backlinks
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...