Este cazul să fortifici scutul imunitar al organismului avand in vedere ca gripa si raceala se face simtita organismul are nevoie de multe alimente naturale sucuri fructe legume verdeturi salate si multe altele.
Sanatate este foarte importanata in ziua de azi deoarece fara ia corpul nostru ar fi prada bolilor.
Fructe
Iarna, citricele sunt vedete. Chit că le găsești tot anul pe tarabele
din piață și în rafturile supermarketurilor, acum își conservă cel mai
bine nutrienții. Cel mai de preț, când vorbim despre răceală și gripă,
este vitamina C, principalul antioxidant implicat în fortificarea
sistemului imunitar.
Ceapă și usturoi
Nu degeaba sunt numite, din vechime, antibiotice naturale! Ceapa și
usturoiul sunt veritabile depozite de vitamine și minerale care asigură
buna funcționare a întregului organism (legiunile romane foloseau
cantităţi însemnate de usturoi în alimentaţie; în acele vremuri
usturoiul era recomandat pentru tratarea a peste 60 de boli!). Mănâncă
zilnic doi-trei căție de usturoi și/sau o ceapă, pentru că au
proprietăți fortifiante și antiinfecțioase.
Iaurturi cu probiotice
Probioticele sunt bacteriile "prietenoase", care formează o barieră
între organism și germenii care îl atacă. Un iaurt pe zi (unul cât mai
natural, fără fructe sau alte "îmbunătățiri") contribuie la consolidarea
sistemului de autoapărare al organismului.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu